Johnny Cash

Geplaatst op woensdag 14 september 2016 @ 11:19 , 532 keer bekeken

Johnny (J.R.) Cash werd gebroen in Kingsland, Arkansas op 26 februari 1932.

Hij was naast acteur ook schrijver, singer-songwriter. Het bekendst echter was zijn werk als zanger waarbij hij zich zelf begeleide op de gitaar. Zijn bijnaam luideThe Man in Black (De man in het zwart) omdat hij zich altijd in zwarte kleding hulde. Hij is opgegroeit als zoon van een arme katoenboer. Hij trouwde in 1954 met Vivian Liberto, het koppel kreeg 3 kinderen scheide in 1966. Hierna onmoette hij June Carter. Met haar trouwde hij in 1968 en dat bleef hij tot zij stierf 4 maanden voor hem. Samen kregen zij nog 2 kinderen.

In de jaren 50 had Johnny Cash een groot alcohol en drugsprobleem. Hij was zijn thuisbasis min of meer kwijt door het lange toeren. In die tijd was behalve door zijn muziek ook bekend bij justitie voor oa drugsmokkel, hoewel later bleek dat het voorgeschreven medicijnen zouden zijn. Hij scheide en vond zichzelf terug en het christelijke geloof. En niet in de laatste plaats vond hij ook een tweede vrouw en zijn grote liefde;June Carter Cash.

In 1975 verscheen zijn autobiografie Man in Black, waarin hij openhartig over zijn turbulente leven en latere bekering schreef. De Nederlandse uitgave van deze biografie verscheen in 1976 bij uitgeverij Kok onder de titel Johnny Cash persoonlijk. Naast deze autobiografie schreef Cash ook de roman The man in white, waarin hij het verhaal vertelde van Saulus van Tarsus, die later bekend werd als de apostel Paulus.

Johnny Cash had buiten bewondering voor God ook dat voor de geschiedenis van Amerika en de hoofdrolspelers van die geschiedenis, inclusief de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen. De Verenigde Staten hadden er in de ogen van Cash voor gezorgd dat hij kansen kreeg.               

Dr Quinn medicine woman
Johnny Cash had op velerleivlak kennisen en vrienden waaronder Steven Keach, een van de regisseurs van Dr Quinn Medicine woman. Hierdoor kon het zijn dat hij een rol kreeg in de serie ook zijn vrouw June werd in de serie geschreven met terug kerende gastrollen.

Op 15 mei 2003 was het een inktzwarte dag voor Cash, zijn grote liefde June overleed. Zij zorgde goed voor hem waardoor zijn verslavingen en diabetes onder controle bleven, na haar dood bleek dit maar weer eens des te meer want bijna 4 maanden na haar overleed hij op 71 jarige leeftijd thuis in Hendersonville, een stadje naast Nashville op 12 september 2003 aan de gevolgen van complicaties door zijn suikerziekte.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De superclub voor alle Dr Quinn medicine woman fans en acteurs die er in meespelen. Elke maand is er een ander karakter en die acteur/ actrice op de clubhome. Verder vind je er giga veel achtergrond info etc etc.