Jason Leland Adams

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 @ 20:10 , 606 keer bekeken


Jason Leland Adams werd op 7 februari 1963 geboren in Washington DC

Hoewel hij dus acteert begon zijn werkende leven als bouwvakker een meubelmaker. Dat komt m nog steeds van pas aangezien hij ook tonelen in theaters aankleed in Los Angeles. Ergens werd hij als acteur ontdekt vermoedelijk of kreeg hij er zelf zin want inmiddels speelde hij al in meer dan 60 theaters over heel Amerika en wat hij ook artistiek directeur van een Shakespeare toneel gezelschap.  Tussendoor kreeg hij dus diverse rollen op tv te spelen. Naast acteren leidt hij het bedrijf Alumina Design LLC, a fabrication/design solution die vele architechten en uitvinders bijstaat die oplossingen bedenken voor milieuproblemen.

Dr Quinn medicine woman
Het was in ongeveer 1993, 1994 dat hij de rol van Generaal Custer speelde in Dr Quinn medicine woman. Met een paar regels text kwam hij boven de figuranten binnen maar viel nog niet erg op. Maar hij deed het zo goed en lag kennelijk ook bij de rest van de cast goed dat een jaar leter hij een vast cast-lid werd en de rol van Preston A. Lodge III kreeg. Die speelde hij tot de serie stopte.

Een andere bekende rol voor thans de Amerikanen speelde hij in de actie serie Vanishing Son als Dan Sandler een agent. Ook was hij oa in Star Trek: Deep Space Nine te zien.

Prive is er niet zoveel bekend. Hij trouwde in 1996 met ene Alicia Hogewaarmee hij twee dochters isabelle en Alice en een zoon Max kreeg. Verder is nog bekend dat hij in Los Angeles woont.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De superclub voor alle Dr Quinn medicine woman fans en acteurs die er in meespelen. Elke maand is er een ander karakter en die acteur/ actrice op de clubhome. Verder vind je er giga veel achtergrond info etc etc.