Helene Udy

Geplaatst op vrijdag 23 september 2016 @ 19:49 , 143 keer bekeken

Helen werd geboren op 1 November 1962 in Albuquerqe, New Mexico.

Deze slechts 1 meter 55 lange actrice werd geboren als 2de dochter van een medewerker van keizer Heili Selassi van Ethopië en een moeder die seargant major was in het in het Isrealische leger. Helene begon met acteren als kind in Canadese shows. Daarnaast en daarna studeerde ze aan het Montreal's Dome Theater school en behield een graad in flim aan het Dawson college.

Helene speelde in vele tv series waaronder As the world turns, Cagney en Lacey, In the heat of the night, Star trek; deep space nine en natuurlijk dr Quinn medicine woman. Voor die laatste vertelde ze ooit eens dat ze auditie had en t idee had nog wel een keer t moeten komen opdraven maar ze werd de andere dag al gebelt of ze kon beginnen voor haar rol van Myra.

Buiten acteren schrijft ze ook scripts en is ze regiseuse. Nowhere land en If tommorrow comes zijn de bekendsten. 

Helene is ook clown en acrobate, schildert en heeft 1 zus Claudia die ook acteert.  Bovendien geeft ze ook yogalessen waarvoor ze haar diploma in 1994 behield.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De superclub voor alle Dr Quinn medicine woman fans en acteurs die er in meespelen. Elke maand is er een ander karakter en die acteur/ actrice op de clubhome. Verder vind je er giga veel achtergrond info etc etc.