William Shockley

Geplaatst op zaterdag 30 juli 2016 @ 19:55 , 145 keer bekeken

William Shockley Werd geboren in Kansas op 17 September, 1963

William groeide op als een halve zigeuner, in zijn jeugd verhuisde hij ruim 20 keer. Buiten het vele verhuizen brachten zijn ouder hem en zijn twee broers ook de liefde voor allerlei kunst bij. Zo kan het zijn dat hij buiten acteren ook graag schildert en gitaar speelt. William heeft een graad gehaald in politieke wetenschappen op Texas Tech University. In Dallas speelde hij in die tijd een stuk van Shakespare toen hij werd ontdekt door Paul Verhoeven die hem een klein rol gaf in RoboCop. Dit was de start van een lange carriere als slechterrik op het kleine en grote scherm. Zo was hij te zien in Showgrils, NCIS Los Angeles, Bagdad Café en Dr quinn Medicine woman, hij kreeg zelfs een spin-off, California van de makers. Die laatste werd als te donker gezien en kreeg geen vervolg na de pilot. Verder speelde hij in series grote en bijrollen als oa. Bagdad Café, Jake and the fatman en NCIS Los Angeles.

Naast acteur had hij ook een eigen radioshow met country muziek, zong hij in een band, was eigenaar van een restaurant, schreef kinderboeken en richte samen met vrienden Dustin Rikkert en vader en zoon Kicks en Eric Brooks Team 2 op. Team 2 is een film productiemaatschappij die films in eigen beheer of in opdracht maakt.  WIlilam schrijft hier mede scripts voor en doet ook vaak dienst als regisseur. In 2017 medio juni kwam de film You're Gonne miss me uit. Hierin produceerde en regisseerde hij en schreeft het script. Ook speelt hij een kleine rol net als mede Quinn collega's Frank Collison en John Schneider. Sinds dat jaar en die film maakt hij ook regelmatig al dan niet als regisseur of acteur films voor Halmark.

Ook sprak hij in Amerika reclames in van oa Enterprise, Sony, Sprint, Bausch & Lomb, AT&T, Toyota, Siemens, Cisco Systems, Isuzu en Fruit of the Loom

Prive is er niet veel bekend. William trouwde en scheide weer van zijn eerste vrouw, een castingdirector en trouwde in 2016 voor een tweedemaal. Zijn tweede vrouw ontmoete hij op een set zij is namelijk naast fotografe ook actrice. Hij heeft een hond en leeft in stilte ergens vlakbij Los Angeles waar hij zijn hobby's motor rijden, tuinieren en van het goede leven genieten uitoefend. Hij is oa goede vrienden met Joe Lando/ Sully. Ook schrijft hij nog regelmatig liedjes en zingt ze soms nog in ook, allemaal in het country genre. Verder speelt hij gitaar.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De superclub voor alle Dr Quinn medicine woman fans en acteurs die er in meespelen. Elke maand is er een ander karakter en die acteur/ actrice op de clubhome. Verder vind je er giga veel achtergrond info etc etc.