Grace

Geplaatst op maandag 11 juli 2016 @ 13:37 , 81 keer bekeken

Grace was een slaaf en werd dusdanig mishandeld dat ze geen kinderen meer kan krijgen zo wordt aangenomen. Na de burgeroorlog werkte ze als veldkok voor Olive en voede dan de mannen in het veld. Als ze terug komt van zo'n trip valt haar oog op smid Robert E. Om zijn hart te winnen heeft ze grote moeite tot ze hem verpleegd als hij ernstig gewond raakt.  Grace wil graag in Colorado Springs blijven en denkt haar kostje te kunnen verdienen als eigenaresse van een restaurant. Miss Olive die na de dood van haar schoonzus nu wat meer in de winkel van Loren werkt leent haar een bedrag en Robert E schenkt haar een deel van zijn vee kraal en zo kan het restaurant waar weel inwoners graag komen eten open. Iedereen blijkt dol op haar eten en t restaurant is een groot succes. Als Miss Olive overlijdt schenkt ze in haar erfenis haar deel ook aan Grace waardoor ze helemaal eigenaar is.

Ondertussen zijn zij en Robert zo verliefd dat ze graag willen trouwen in de kerk maar dat mag niet omdat ze "zwart" zijn. Het kost veel moeite van oa dr Mike maar dan mag het toch van Dominee Johnson. Het paar kan echter geen kinderen krijgen en dus adopteren ze naar verloop van tijd Antonhy, die later overlijd aan een onbekende ziekte.

Zij en Grace mogen nu dan vrij zijn, Robert E zit zelfs in de stadsraad, ze worden nog bijna dagelijks gediscrimineert door anderen. Zo kopen ze een huisje in het centrum maar dat geeft problemen, de K.K.K duikt op en buiten ze eerst niet in de kerk mogen trouwen mag ook hun zoon niet naar een blanke school in eerste instantie. Garce probeert 3 banen te combineren om maar het beter te hebben dan ooit als slaaf.  Ze is kok voor t kuuroord, die baan geeft ze er aan, is onderwijster op de zwarte school en runt haar café. Ze is ook diepgelovig en gelooft oprecht dat mensen meer kansen verdienen.

Helaas overlijdt Anthony en ze zoekt haar heil in van alles om haar pijn maar te verzachten. Ze raakt aan de drank en houdt dit stil net als dat ze al een tijdje gescheiden leeft van Robert E. Die laatste durft geen hulp te vragen en zoekt zijn heil in oa betaalde gevechten.  Hierdoor komen Sully en Dr Mike er pas achter hoe erg het huwelijk er voor staat. Maar ze proberen wel hen te helpen om er weer boven op te komen. Dat lukt kennelijk als we afgaan op de laatste aflevering waarin Grace verteld aan Robert E dat zij zwanger is van hem.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De superclub voor alle Dr Quinn medicine woman fans en acteurs die er in meespelen. Elke maand is er een ander karakter en die acteur/ actrice op de clubhome. Verder vind je er giga veel achtergrond info etc etc.