Hank Lawson

Geplaatst op maandag 11 juli 2016 @ 11:04 , 339 keer bekeken

Hank kwam als Hans Lowsenstrom vanuit Noorwegen naar Amerika als kind samen met zijn ouders en oma. Al gauw waren zijn ouders gevlogen en was oma de enige die nog naar hem om keek. Hierdoor vind hij het lastig om mensen te vertrouwen. Dat hij een kind kreeg met een "werkneemster"die haar leven verloor vlak na de geboorte van Zachery, of kortweg Zach hielp er niet aan mee. Hij wist niet met de zoon om te gaan die hem zo deed denken aan zijn grote liefde. Hij brengt hem onder samen met zijn oudste "werkneemster"in een klein huisje en betaald het onderhoud van het kind. Totdat die oude vrouw overlijdt en de jongen weer terug komt. Dr Mike is in shock dat het hele stadje er weet van heeft behalve zij. Hank neemt zijn verantwoording en brengt Zach onder bij een kostschool voor de kunst. De jongen heeft behalve autisme ook een sterke aanleg voor kunst en schilderen en tekening in t bijzonder.
Ondertussen heeft hij het ook knap lastig dat Myra weg wil en niet meer als prostituee wil werken bij hem en niets meer van hem wil weten nu Horace belangstelling voor haar toont. Op zijn eigen manier houdt hij veel van haar en wil haar daarom niet ook nog kwijt. Dat ze tegen zijn zin weg gaat met dank aan dr Mike werkt er niet aan mee en hoewel Hank ook wel wat in Dr Mike als vrouw zit moet zij van hem niets weten omdat ze zijn prostituees niet vind kunnen.
             Toch ontstaat er door dat zij hem meermalen behandeld en hij haar redt als ze wordt neergeschoten in de kliniek toch iets van een vriendsschapband. Als zijn oma op bezoek komt blijkt hij niet goed te kunnen lezen en schrijven en brieven heeft geschreven waar hij woorden heeft overgeschreven uit teksten. Oma denkt dat hij getrouwd is met Myra en vader is van Samantha, de dochter van Myra en Horace en dat hij kleermaker is. Op het laatst bekend hij als oma weer eens is weggevallen en in de avond van haar leven lijkt te zitten dat hij niet is getrouwd, de saloon runt en dat hij een zoon heeft die nu in Denver woont. Oma is blij dat hij eerlijk is en zit er echt niet mee zolang haar kleinzoon maar gelukkig is. Na het vertrek van Myra uit Colorado Springs heeft hij het er best moeilijk mee en lijkt zich op zijn nieuwe werkneemster Emma te storten, hij baalt dan ook als blijkt dat ze veel voor Matthew lijkt te voelen en voor zichzelf begint. Hij moet weer op zoek naar "Nieuw talent". Dan besluit hij samen met goede vriend Jake om zijn saloon uit te breiden met een hotel, ze hebben wel erg veel last van het kuuroord in het begin en gaan dan ook creatief ondernemen met aanbiedingen, specials en wedstrijden. Hank is verder explosief en lijkt erg agressief en tegen intergratie van de indianen. Hij houdt van handeltjes buiten zijn saloon om en zal nooit zonder sigaar en/of Whiskey gezien worden.

NB Hank/ acteur William Shockley kreeg nog een spin-off aangeboden; California waarin hij de stad verlaat om een sinaasappelboerderij te beginnen met zijn zoon nadat hij een moord zou hebben begaan en niemand hem meer gelooft dat hij het niet deed. Het bleef echter bij de pilot aflevering omdat de serie "te donker"werd bevonden.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De superclub voor alle Dr Quinn medicine woman fans en acteurs die er in meespelen. Elke maand is er een ander karakter en die acteur/ actrice op de clubhome. Verder vind je er giga veel achtergrond info etc etc.